MalmöKlassikern - bli en klassiker i Malmö

MalmöKlassikern som koncept är tyvärr hotat. Bolaget bakom "En Svensk Klassiker" och dess jurister anser att "En Svensk Klassiker" är förväxlingsbart med "MalmöKlassikern" och att vi därmed begår Varumärkesintrång.  500.000 kr i vite samt ersättning för rättegångskostnader begär man.

Senaste aktiviteterna från En Svensk Klassiker uppfattar vi som inget annat än ett hån mot svensk rättssystem och Sveriges motionärer. Läs mer nedan.

28 januari 2013 träffades MalmöKlassikern och jurist från En Svensk Klassiker i Malmö Tingsrätt. Återigen bekräftade vi (som vi tidigare gjort skriftligt) att vi anser att "En Svensk Klassiker" är ett varumärke tillhörande En Svensk Klassiker AB. Men vi motsatte oss återigen att "Klassiker" eller "Klassikern" skulle vara ett varumärke (se all bevisning nedan).

En Svensk Klassiker behövde lång tid att ta fram ytterligare bevisning för att stärka deras åsikter, till slut nöjde de sig med sju veckor. När jag efter denna tid fick se svaret med ett enda argument från den 29 januari där man hänvisar till en skvallersida i Expressen blev jag ledsen.

Att "En Svensk Klassiker", evenemang som jag tidigare respekterade, så öppet hånar det svenska rättssystemet, andra idrottsevenemang och även tar pengar från deltagarna för att syssla med sådant trams är respektlöst hån. Att man skrämmer och hotar andra evenemang är sin sak, men öppet offentligt hån är pinsamt.

Läs "En Svensk Klassiker AB":s svar 2013-03-15 till tingsrätten här.

Läs MalmöKlassikerns svar 2013-03-29 här.

Länkar till olika tidningsartiklar från 2013 och uttalanden:
Skånska Dagbladet 2012-09-17 - del 1
Skånska Dagbladet 2012-09-17 - del 2
Skånska Dagbladet 2012-09-17 - del 3

Dalarnas Tidning

Idrottens Affärer

 

ONLINE-FORUM:
http://happymtb.org/forum/read.php/1/1961953

- - - - - - -

2012-08-14

Vi har nu bestämt oss för att bemöta den stämning "En Svensk Klassiker" skickat till oss. Vi vill stoppa detta dårskap nu! Vi antar att man börjar med "MalmöKlassikern", därefter kommer man gå på alla andra "klassiker" i Sverige. Därefter är det väl inte omöjligt att man hävdar att Vasaloppet, Lidingöloppet, Vansbrosimningen etc kan hindra andra från att använda "-loppet", "-simningen" etc. Vi anser att detta måste stoppas nu!

* Ett första utkast på vårt svart till tingsrätten finns här.
* Samtliga bilagor finns här (7 MB)

Har ni några tips eller kommentarer på vad vi skrivit tar vi tacksamt emot dessa - maila till This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it eller skriv på Facebookgruppen för MalmöKlassikern.

* Klicka här för att läsa hela inlagan med alla kopior som PDF (OBS 19 MB)
* Klicka här för att läsa vårt pressmeddelande 2012-08-10

Vi startade MalmöKlassikern för att ge skåningar och sydsvenskar ett incitament att prova även andra motionsformer än de man vanligtvis utövar. Att delta i de olika delmomenten i MalmöKlassikern är en bra början om man på sikt är intresserad av att delta i exempelvis de mycket längre sträckorna i Lidingöloppet, Vätternrundan och Vansbrosimmet - vilka alla är en del av "En Svensk Klassiker".

Det har i flera års tid funnits idrottsklassiker runt om i Sverige - en enkel Googlesökning på "klassikern" ger svar på att det används av väldigt många runt om i Sverige från Örnsköldsvik till Trelleborg och gjorts så i många år. Söderhamns Klassikern har uppenbarligen hållit på över 25 år! Konstigt då att just MalmöKlassikern är ett problem och en risk för förväxling med "En Svensk Klassiker".

Vår uppfattning delas av Patent- och registreringsverket, vilka har tagit emot en ansökan för varumärket "Klassikern" i februari. PRV valde att i sitt senaste föreläggande skriva att "Det sökta märket består av lydelsen KLASSIKERN. Ordet KLASSIKER/n betyder bland annat ”om annan traditionsrik företeelse” och är vanligt förekommande inom olika sport- och idrottsevenemang." och fortsätter med "Märket saknar därmed erforderlig särskiljningsförmåga och kan därför inte registreras."
* Klicka här för att läsa hela PRV:s föreläggande

Vi bakom MalmöKlassikern tycker det är mycket råkigt att arrangörerna bakom "En Svensk Klassiker" och dess jurister tycker det är viktigt att skrämma och stämma arrangörer av andra lopp. Själva önskar vi arrangörerna bakom "En svensk klassiker" all lycka med sina arrangemang och vi är säkra på att desto fler som får incitament att röra på sig lite mer är bra för alla!

Lycka till med Lidingöloppet!

Länkar:
En Svensk Klassiker

- Hemsida
- Facebooksida
- This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
- 0281-123 40

En Svensk Klassikers konsulter / juristerna Bergenstråhle & Lindvall
- Hemsida
- This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
- 08-505 657 00

  Joomla templates designed by Lonex.

Tipsa Facebook

Tipsa på Facebook