Tips på kursböcker

Om ett par månader drar studierna i gång för tusentals studenter runtom i Malmö. Vi tänkte därmed nämna de viktigaste böckerna som alla Malmöstudenterna bör läsa för att kunna ta sig igenom studierna på ett effektivt sätt.

Först och främst bör de flesta av er läsa kursboken Vetenskapsteori för nybörjare av Torsten Thurén. Boken behandlar den oerhört viktiga och aktuella frågeställningen vad är egentligen sant? Innan dina studier kan det vara bra att få en introduktion i denna frågeställning.

Vår andra rekommendation är till de som ska studera samhällsvetenskapligs kurser på universitet.  Klassikern vi talar om är Samhällsvetenskapliga metoder av Alan Bryman. Många av oss som har studerat färdigt på universitet eller högskola har boken stående i bokhyllan. Boken ger en bra insikt i hur man ska bedriva forskning och andra typer av studier. Personligen tycker jag inte att man behöver studera samhällsvetenskapliga kurser för att ha nytta av boken.

Det tredje och sista tipset från oss är Vår ekonomi av Klas Eklund. Oavsett om du är student eller inte så är det en viktig bok att läsa för att förstå nationalekonomins grunder. Boken ger dig en djup samhällsekonomisk förståelse. Boken har hyllats genom åren av Magdalena Andersson, Anders borg och Stefan Ingves.

Till alla malmöstudenter önskar vi lycka till med studierna!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *