Dags att byta Däck igen

Som vanligt på hösten är det däckbytartider. Ha bra och säkra däck är något av det viktigaste att tänka på när man er över sin bil. Onödig halka och onödiga olyckor / påkörningar vill man undvika.

Däckhotell

Dessutom måste man använda vinterdäck vid vinterväglag under tidsperioden 1 december – 31 mars. Du får använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober – 15 april. Det är för övigt även förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april – 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Enligt Transportstyrelsens innebär vinterväglag att det ska finnas ”snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen”. Uppstår en diskussion kring detta så är det polisen som avgör om vinterväglag råder på en viss plats.

När man byter däck kan man välja mellan att förvara sina hjul hemma i ett garage eller förråd eller ha dem på ett däckhotell hos en verkstad. Genom att ha däcken på ett däckhotell får man även automatiskt en service genom att proffs tittar på däcken och mönsterdjupen innan de monterar dem igen. Du undviker därmed risken att köra omkring på dåliga däck. Du slipper så klart också jobbet och besväret att själv byta däcken och de hamnar perfekt på bilen.

För att hitta ett däckhotell som passar dig söker du enklast på min ordet däckhotell och din ort och jämför de som förslag som kommer högst upp på de första 1-3 sidorna hos din sökmotor.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *