Rida utomhus är underbart!

Att rida och vistas utomhus i naturen är verkligen något som jag har lärt mig att uppskatta enormt mycket. Det finns något speciellt med att få vara tillsammans med hästar och samtidigt få ta del av den vilda och vackra naturen.

För mig är det härliga med att rida i naturen framförallt den frihet och den avslappning som det ger. När man sitter på en häst och rider ute i skogen eller på en åker så känns det som att man får en paus från vardagen och allt det som annars kan kännas stressande och tungt. Man får vara närvarande i nuet och bara njuta av att få vara ute i den vackra omgivningen tillsammans med sin häst.

Dessutom är det härligt att få vara fysiskt aktiv på ett annat sätt än vad man kanske annars är van vid. Att rida kräver både balans, koordination och kroppskontroll, så man får verkligen träna upp en del olika muskler och färdigheter. Samtidigt är det inte så hårt på kroppen som vissa andra former av träning kan vara, så man kan njuta av den fysiska aktiviteten utan att behöva oroa sig för att skada sig.

En annan sak som jag tycker är härligt med att rida i naturen är den kontakt man får med djuren. Hästar är väldigt intelligenta och känsliga djur, och att få vara tillsammans med dem och lära känna dem på ett djupare plan kan vara väldigt givande. Man lär sig att läsa av hästarnas kroppsspråk och att förstå vad de vill och behöver, och samtidigt får man en känsla av att man faktiskt har en relation med djuret man rider på.

För att komma igång med ridning i Malmö-området kan man enklast kontakta någon av de ridskolor som finns.

Några exempel på ridskolor i Malmö är:

Malmö Ridklubb Hyllie: Detta är en ridskola som ligger i Hyllie i södra Malmö och som erbjuder ridlektioner för både nybörjare och mer erfarna ryttare. Skolan har både inomhusskola och utebanor där man kan rida alla årstider. Websidan för Malmö Ridklubb.

Kummingården Oxie: Detta är en ridskola som ligger i Oxie i södra Malmö och som erbjuder ridlektioner för alla åldrar och nivåer. Websidan för Ridskolan Hippson.

Klagshamns Ryttarförening: Ligger i Klagshamn söder om Malmö. Websidan till Klagshamns Ryttarförening.

Burlövs Ryttarförening: Detta är en ridskola som ligger i Arlöv i norra Malmö och som erbjuder ridlektioner för alla åldrar och nivåer. Skolan har både inomhusskola och utebanor och man kan välja mellan att rida på dressyr, hoppning eller fälttävlan. Websidan för Burlövs Ryttarförening.

Ridskola

Det är alltid en bra idé att undersöka olika ridskolor och jämföra deras erbjudanden innan man bestämmer sig för vilken skola man vill gå på. Många ridskolor har hemsidor där man kan läsa mer om deras verksamhet och kontakta dem för att få mer information.

Att rida i naturen är också en bra möjlighet att koppla av och ladda batterierna. När man rider ute i skogen eller på en åker så får man en möjlighet att komma bort från stadens larm och stress och bara njuta av att vara ute i den vackra omgivningen. Man kan lägga märke till alla de lite finare detaljerna i naturen, som fåglarna som kvittrar och träden som blommar, och bara njuta av att få vara i den lugna och avslappnande miljön.

En annan sak som jag tycker är härligt med att rida i naturen är den sociala aspekten. Att rida tillsammans med andra hästintresserade personer kan vara väldigt trevligt och givande. Man får chans att träffa nya människor med samma intresse och att byta erfarenheter och kunskaper med varandra. Samtidigt är det också en bra möjlighet att få lite egentid och att få vara tillsammans med sin häst i en mer avslappnad miljö än vad man annars kanske är van vid.

Man kan ju inte alltid vara ute och rida tyvärr, men då finns många bra böcker om och med hästar att läsa, man kan också köpa fina tavlor med hästar att hänga på väggen.

Ut och rid och njut!

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *